ROSIILE TOXICE SI INJECTATE CU HORMONI SUNT UNUL DINTRE MARILE PERICOLE CARE APAR IN ACEASTA PERIOADA IN MARILE PIETE
Cele mai multe dintre legumele si fructele aparute in piata arata excelent,dar gustul nu este nici macar la 50% din aspect.Cel mai frumos arata rosiile care sunt pline de hormoni,celuloza sau substante chimice pentru a avea un aspect cat mai frumos.
Daca la marfa de export ne asteptam sa fie tratata pentru a rezista transportului,multi agricultori care comercializeaza direct pe piata nu apeleaza la specialisti in momentul aplicarii tratamentelor si dau cu ingrasaminte dupa bunul plac,iar acest lucru poate transforma legumele in factori cancerigeni.
ROSIILE INJECTATE ARATA IMPECABIL,DAR NU SUNT SANATOASE
Aspectul din piata fura ochii oricarui cumparator,insa in multe cazuri rosiile sunt verzi in interior si au un gust greu de digerat.Cei mai multi dintre agricultori folosesc celuloza,o substanta care ajuta la conturarea unui produs care sa arate impecabil din punct de vedere estetic.
Prin folosirea unor substante chimice se schimba structura genetica a soiului si se obtine o rezistenta mai mare.Astfel,legumele pot fi transportate dintr-o tara in alta sau dintr-un judet in altul fara sa se degradeze si din acest motiv gustul rosiei se schimba dramatic.
Agricultorii mai folosesc L-metionina,o substanta care schimba culoarea rosiei,o face rosu aprins,desi in interior ea este verde si greu de consumat.Comerciantii mai apeleaza si la ionizarea alimentelor,astfel incat sa reziste mai mult pe rafturile magazinelor.
CUM FACI DIFERENTA INTRE O ROSIE TOXICA SI UNA NATURALA
Rosia naturala nu arata impecabil si nu are o coaja tare.
Cotorul rosiei nu trebuie sa fie unul dur,trebuie sa se rupa usor.
Culoarea trebuie sa fie rosie deschis,nu spre maroniu.
Daca avem ocazia sa testam o rosie aceasta trebuie sa fie zemoasa.
SURSA-Monitorulcluj.ro
Acest album nu are incă nici un comentariu.